Danjuma loodst Villarreal naar knock-outfase CL

9 december 2021, 21:00

Arnaut Danjuma heeft Villarreal naar de achtste finale van de Champions League geloodst. Mede dankzij twee doelpunten van de Nederlandse aanvaller eindigde de groepswedstrijd in een 2-3 zege voor de Spanjaarden. De ploeg van trainer Unai Emery kan komende maandag bij de loting voor de achtste finale gekoppeld worden aan Ajax.

Eigenlijk zou de wedstrijd tussen Atalanta en Villarreal woensdag worden gespeeld. Toen gooide een hevige sneeuwbui roet in het eten. Een dag later dan voorzien stonden de clubs alsnog tegenover elkaar, met Hans Hateboer, Marten de Roon (Atalanta) en Danjuma (Villarreal) aan de aftrap. Voor Atalanta telde alleen de winst. Villarreal had aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Champions League.

De opdracht voor de Spanjaarden om minimaal een punt uit het vuur te slepen, werd al snel een stukje makkelijker gemaakt door Danjuma. De Oranje-international, afgelopen zomer overgekomen van AFC Bournemouth, ontsnapte aan de aandacht va de Italiaanse defensie en prikte al na twee en een halve minuut de 0-1 binnen. Toen Étienne Capoue er vlak voor rust 0-2 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Danjuma leek vroeg in de tweede helft de genadeklap uit te delen. De aanvaller draaide in de strafschopgebied weg bij zijn directe tegenstander, zette de doelman op het verkeerde been en schoof het derde Spaanse doelpunt binnen. Atalanta gaf zich niet gewonnen en knokte zich via Ruslan Malinovsky en Duvan Zapata nog terug tot 2-3, maar een remontada zat er niet in voor de Italianen.

Zo gaat Villarreal verder in de Champions League en rest voor Atalanta de Europa League. Komende maandag wordt duidelijk tegen welke clubs zij hun Europese avontuur na de winterstop vervolgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen