Gakpo na pijnlijk verlies bij Sociedad: "We waren niet veel minder"

9 december 2021, 21:39

PSV-aanvaller Cody Gakpo (22) vond PSV lang redelijk gelijkwaardig aan Real Sociedad. Hoewel de Eindhovenaren uiteindelijk kansloos verloren, had de spits niet het gevoel weggespeeld te worden in Baskenland.

Tegenover ESPN ging Gakpo in op de pijnlijke nederlaag. In de eerste helft had de international van Nederland het gevoel dat het gelijkwaardig was. "We hadden redelijke controle aan de bal, maar toch gaan we met 1-0 achter de rust in. Dat is niet lekker, want we wilden winnen", aldus de van origine linksbuiten.

"We waren niet veruit de bovenliggende partij, ook niet veel minder." Toch kwam PSV amper aan de bak na de rake strafschop van Real Sociedad, dat zich bij tijd en wijle goed onder de druk van de Eindhovenaren konden uitspelen. "We hadden de momenten van hoog drukken afgesproken, ja. Maar dan moet het wel goed komen. Na de penalty moesten we meer uit onze schulp kruipen, maar dat lukte niet echt meer."

Lees ookSchmidt kiest voor Gakpo als diepe spits

In Anoeta werd PSV uiteindelijk met 3-0 weggevaagd, waarbij Gakpo zijn stempel niet echt kon drukken. Ditmaal startte de buitenspeler als spits. "Ja, het ging wel op zich goed als diepe spits", oordeelde Gakpo. "Alleen soms krijg ik wat minder ballen dan als ik aan de linkerkant speel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen