Schmidt verdedigt plan van aanpak: "Nog altijd een logische"

9 december 2021 – Roger Schmidt heeft geen spijt van zijn plan van aanpak tegen Real Sociedad. PSV had aan een gelijkspel voldoende om door te stoten naar de knock-outfase van de Europa League, maar speelde op de aanval en ging met 3-0 onderuit.

Schmidt verdedigt plan van aanpak: "Nog altijd een logische"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Achteraf kunnen dingen altijd anders. Ik vind onze aanpak nog altijd een logische. Wij geloven in onszelf en controleerden de wedstrijd ook met onze pressing. Alleen hadden we vanuit het het balbezit meer in de zestien van de tegenstander moeten creëren. We spelen dit voetbal omdat onze stijl actief is en ik geloof dat dit de goede aanpak is en niet dat negentig minuten verdedigen baat. Dat is niet de beste stijl voor ons. Ik hou hiervan en accepteer dat het soms ongelukkig uitpakt en niet alles lukt. Individuele fouten hebben niets met de aanpak te maken", aldus de Duitser tegenover het Eindhovens Dagblad.

De Duitse oefenmeester wijt de uitschakeling in de Europa League aan individuele fouten. "Voor de 1-0 staan we niet goed, bij de 2-0 lijdt Érick Gutiérrez zijn enige balverlies en na de rode kaart zijn we gezien", vervolgt Schmidt, die weinig kwijt wil over Felix Zwayer. De scheidsrechter strooide met gele kaarten en stuurde Ibrahim Sangaré een kwartier voor tijd van het veld. "Ik heb de actie voor de rode kaart ook nog niet gezien, om eerlijk te zijn. Daarom kan ik er niks over zeggen. Ik denk niet dat zij beter waren dan wij en onze fouten goed gebruikt hebben. We hadden controle over de wedstrijd en veel balbezit."

Bij ESPN werd de fout van Gutiérrez die 0-2 inleidde uitgelicht. Kennéth Perez spreekt van een 'ketser'. "Geen oriëntatie en handelingssnelheid. In Nederland kom je er nog mee weg", aldus de voormalig aanvaller, die concludeert dat PSV ver van het gewenste niveau verwijderd is. "Het kan gebeuren dat je derde wordt, maar het is niet wenselijk omdat je richting de Champions League wil."

Reacties

PSV

gerelateerd