FC Barcelona slijt Collado na foutje via 'Braithwaite-constructie'

9 december 2021, 22:23

FC Barcelona heeft een klein financieel succesje geboekt. De club is er namelijk in geslaagd om Álex Collado (22) te slijten aan Granada. De rechtsbuiten mocht dit kalenderjaar vanwege een fout van de Catalaanse grootmacht geen minuten maken in de hoofdmacht van Xavi en was te oud

Dat heeft FC Barcelona donderdag bekend gemaakt. Granada mocht door blessures in de eigen selectie een tussentijdse transfer doen, dat staan de regels in Spanje toe, zoals FC Barcelona ooit Martin Braithwaite mocht binnenhalen. Het was voor de Catalanen een ideale kans om alsnog van de overbodige rechtsbuiten af te komen, terwijl hij bij de nummer vijftien uitzicht op speeltijd heeft. 

Collado stond afgelopen zomer al op de nominatie om te vertrekken. Op dat moment was Antoine Griezmann nog speler van de club en was Ousmane Dembélé fit. Opties genoeg op rechts en mede om aan de salariseisen te kunnen voldoen, werd de eerder nog ingeschreven Collado uitgeschreven. Alleen vond hij geen nieuwe werkgever voor het verstrijken van de transferwindow. Daarna was het niet meer mogelijk om aanvaller in te schrijven en mocht hij alleen nog meetrainen met de hoofdmacht.

Lees ook: 'FC Barcelona wil grote schoonmaak: Frenkie

Het werd een steeds duurder foutje, wat zorgde voor een vervelende situatie voor de club en speler. Helemaal toen Griezmann vertrok, Dembélé geblesseerd raakte en de opties aan de rechterkant verdwenen. Collado maakte in de voorbereiding, destijds nog onder Ronald Koeman, helemaal geen slechte indruk, maar zat wel op een dood spoor. Door deze transfer krijgt hij weer meer perspectief en heeft FC Barcelona de loonkosten weer wat kunnen drukken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen