FC Barcelona mogelijk tegen Van Bronckhorst in Europa League

9 december 2021, 23:46

FC Barcelona speelt voor het eerst in de historie van de Europa League mee in het hoofdtoernooi. Xavi kent de potentiële opponenten voor de loting van de tussenronde van de Europa League. De nummers drie uit het miljardenbal worden gekoppeld aan de nummers twee van de Europa League.

Voor Giovanni van Bronckhorst met Rangers FC kan dat een fraai onderonsje worden, als hij tegen zijn oude werkgever zou loten. Het is op voorhand in het rijtje van Napoli, Dinamo Zagreb, SS Lazio, Olympiakos of Sporting Braga wel een van de minst sterke die uit de kokers kan komen voor FC Barcelona. Real Betis en Real Sociedad kunnen in de tussenronde niet worden geloot, omdat die teams ook uit Spanje komen. 

Xavi speelt met FC Barcelona eerst in eigen huis op 17 februari en een week later wordt de return van het tweeluik afgewerkt op vreemde bodem. Alleen de winnaar van de dubbele ontmoeting gaat naar de achtste finales van de Europa League. Nederlandse clubs doen na de uitschakeling niet meer mee aan de Europa League. Uiteraard speelden de Catalanen wel eerder in het tweede toernooi van Europa, maar nog niet sinds het de naam van Europa League draagt.

Lees ookDit zijn de mogelijke tegenstanders van PSV in de tussenronde

Geplaatste ploegen vanuit de Champions League: RB Leipzig, FC Porto, Borussia Dortmund, FC Barcelona, FC Sheriff Tiraspol, Atalanta Bergamo, Sevilla FC, Zenit Sint-Petersburg.

Geplaatste ploegen vanuit de Europa League: Rangers FC, Real Sociedad, Napoli, SS Lazio, Olympiakos, Sporting Braga, Dinamo Zagreb en Real Betis Sevilla.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen