Telegraaf zag AZ experimenteren: wijzigingen tegen Ajax?

10 december 2021, 09:25

AZ-trainer Pascal Jansen voert doorgaans niet te veel wijzigingen door in zijn opstellingen, maar besloot in het Conference League-duel tegen Randers FC toch iets anders aan te treden. Daarmee leek hij te experimenteren voor de kraker tegen Ajax die komend weekend op het programma staat.

Die conclusie werd althans getrokken door De Telegraaf. 'Het leek er verdacht veel op dat Jansen een helft lang één en ander aan het uitproberen was', werd gedoeld op het eerste bedrijf. Zo verscheen AZ met de nog vaak genegeerde Sam Beukema aan de aftrap en speelde aanvallende middenvelder Dani de Wit in de punt van de aanval. 

De krant verwachtte slecht nieuws voor Beukema, die tegen Ajax gewoon weer plaats zal moeten maken voor Pantelis Hatzidiakos. De kans dat De Wit opnieuw als 'veredelde spits' zal worden gebruikt, werd groter geacht. 'In dat geval lijkt het ook logisch dat Albert Gudmundsson weer van stal wordt gehaald, zoals ook tegen Randers het geval was.' Het zou ten koste gaan van Vangelis Pavlidis, die donderdag na rust wel weer in de ploeg kwam. 

De wedstrijd tussen Ajax en AZ staat zondagmiddag om 16:45 uur op het programma. De Alkmaarders vestigden zich in de afgelopen weken in de subtop en hebben een overwinning nodig om die aansluiting te behouden. Ook koploper Ajax heeft uiteraard drie punten nodig om niet voorbij te worden gestreefd door achtervolgers Feyenoord en PSV. 

Lees ook: AZ sluit groepsfase in stijl af met zege tegen Randers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen