Huiswerk voor Leicester: "Geen idee wat de Conference League is"

10 december 2021 – Leicester City is er donderdagavond niet in geslaagd de knock-outfase van de Europa League te bereiken. In plaats daarvan stroomt de club na de winter in in de tussenronde van de Conference League. Daarvoor zal trainer Brendan Rodgers zich nog wel even moeten inlezen.

Huiswerk voor Leicester: "Geen idee wat de Conference League is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De manager van Leicester kreeg van BT Sport de vraag of zijn ploeg in staat is om de Conference League te winnen, maar daarop bleek hij nog niet voorbereid. "Ik moet eerlijk zeggen: ik weet niet eens wat voor competitie het is. Ik was gefocust op de Europa League. We wilden deze groep winnen, of in ieder geval als tweede eindigen. Met alle respect naar de competitie, maar ik weet er niks van. Ik zal er snel genoeg achter komen."

De uitspraak van Rodgers is veelzeggend: in Engeland lijkt de Conference League maar weinig aanzien te hebben. Vitesse merkte dat ook aan Tottenham Hotspur, dat in groep G vaak niet met de beste spelers aantrad. Het stelde de Arnhemmers in staat om te stunten. De ploeg staat nu op plek twee, al is de vraag of Spurs daar in een inhaalduel tegen Stade Rennais nog overheen gaat. Door een coronagolf binnen de selectie werd die wedstrijd donderdagavond niet door en is nu de vraag wanneer - en misschien zelfs of - de wedstrijd ingehaald gaat worden. 

Lees ook: Vitesse in wachtkamer na eenvoudige overwinning

Leicester zelf is veroordeeld tot de Conference League nadat het in een razendspannende slotwedstrijd met 3-2 verloor van Napoli. Omdat Spartak Moskou tegelijkertijd met 0-1 won bij Legia Warschau, greep die club de groepswinst en mag Napoli zich als nummer twee opmaken voor de tussenronde van de Europa League. Leicester speelt die tussenronde dus in de Conference League. Als Vitesse boven Tottenham eindigt, zijn The Foxes in die ronde een van de mogelijke tegenstanders.

Reacties

UEFA Europa League

gerelateerd