Vitesse raakt technisch directeur vlak voor transferwindow kwijt

10 december 2021, 11:16   Bijgewerkt: 10 december 2021, 11:23

Johannes Spors is definitief vertrokken bij Vitesse. De technisch directeur stond in de belangstelling van Genoa en zijn overstap naar de Italiaanse club is vrijdagochtend officieel geworden. Zijn assistent Marcel Klos zal voorlopig de honneurs waarnemen, terwijl het bestuur van de club enkele weken de tijd neemt om naar een opvolger te zoeken.

"Het is niet makkelijk om Vitesse te verlaten", reageerde Spors zelf in het persbericht van de club. "Maar voor mij is het een prachtige uitdaging om in de Serie A aan de slag te gaan. Dat neemt niet weg dat Vitesse een schitterende club is, waar ik een zeer mooie tijd heb beleefd. Deze club heeft een duidelijke visie, strategie en speelwijze ontwikkeld en staat dankzij dit seizoen op de kaart in Europa. Hoewel ik geen deel meer zal uitmaken van het project, heb ik er alle vertrouwen in dat de toekomst van Vitesse er rooskleurig uitziet."

Algemeen directeur Pascal van Wijk gaf aan Spors de kans te gunnen, al is de timing niet ideaal. Met dat laatste doelde hij op de transferwindow die al over drie weken van start gaat. "Maar we zullen ons direct gaan focussen op het aantrekken van een waardige vervanger", aldus Van Wijk, die met Klos dus in ieder geval een tijdelijke optie heeft gevonden.

De 39-jarige Spors was sinds april 2020 werkzaam bij Vitesse en was onder meer verantwoordelijk voor het binnenhalen van de succesvolle trainer Thomas Letsch. Onder zijn leiding bereikte Vitesse de vierde plaats in de Eredivisie en daarmee Europees voetbal. Spors werkte eerder als scout voor Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen