Raiola onthult: De Ligt was dicht bij overgang naar Bayern München

10 december 2021, 14:51

Na de succesvolle Champions League-campagne met Ajax in het seizoen 2018/2019, stonden de clubs in de rij voor Matthijs de Ligt. De jonge verdediger koos uiteindelijk voor een avontuur in Italië bij Juventus, maar had ook zomaar elders kunnen belanden.

Zaakwaarnemer Mino Raiola laat het Duitse Sport1 namelijk weten dat de Oranje-international bijna naar Bayern München was gegaan. De Rekordmeister was net als FC Barcelona concreet voor de Ajacied. "Wist je trouwens dat we Matthijs de Ligt bijna naar Bayern hebben gebracht? We hebben zeer goede gesprekken gevoerd, zonde dat dit uiteindelijk niets is geworden", vertelde Raiola, die een groot interview gaf aan het medium.

Ook wordt Raiola gevraagd naar Micky van de Ven, die FC Volendam vlak voor de transferdeadline voor VfL Wolfsburg verruilde. "Hij is een jonge, talentvolle topspeler. Het gaat ons niet om geld, het gaat ons om wat voor de speler het beste is. En voor Micky was dat Wolfsburg." Raiola ontkent tevens dat hij liever zaken doet in Engeland, omdat daar forsere bedragen worden gespendeerd dan in Duitsland. "Ik sluit de transfers voor mijn spelers af, enkel naar clubs waar ze het best tot hun recht komen."

Lees ook: Raiola heeft 'duidelijk idee' waar toekomst Haaland ligt

Raiola liet eerder al weten dat hij van mening is dat de zaakwaarnemers het voetbal hebben veranderd. "Het gaat tegenwoordig nog maar twee dagen per week over wedstrijden en vijf dagen over transfers. We hebben een nieuw spel ontwikkeld: Calciomercato. Het kan best dat veel technisch directeuren een hekel aan me hebben, zelf haat ik niemand. Ik verleg gewoon graag mijn grenzen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen