Bosz kan niet leven met puntaftrek Lyon: "Snap niks van dit besluit"

10 december 2021, 15:10

Olympique Lyon-trainer Peter Bosz heeft geen goed woord over voor het punt aftrek dat zijn ploeg heeft gekregen voor het incident waarbij een fan van de Franse topclub Dimitri Payet van Olympique Marseille bekogelde.

De kraker tussen Lyon en Marseille van eind november werd in de zesde minuut gestaakt gestaakt toen een gevuld flesje water vanaf de tribune op het hoofd van de oud-speler van West Ham United werd gegooid. De spelers van Marseille weigerden na het incident verder te voetballen. Woensdag werd duidelijk dat Lyon door het incident een competitiepunt moest inleveren. Tot groot ongenoegen van Bosz. "Ik ben teleurgesteld en snap niks van het besluit", begon de coach op de persconferentie.

De oud-trainer van onder andere Ajax en Borussia Dortmund vervolgt: "Het is niet goed te praten wat er is gebeurd, maar we worden nu bestraft vanwege het gedrag van één persoon. De goede supporters zijn nu ook de dupe, omdat de wedstrijd zonder publiek moet worden overgespeeld. Ook voor mijn spelers is dit besluit niet uit te leggen. Het was Marseille dat weigerde om verder te spelen. Ik was in de kleedkamer van de scheidsrechter en hij zei heel duidelijk dat we weer zouden gaan spelen, maar Marseille wilde niet. En nu worden wij bestraft. De dader is een fan van onze club, maar ik begrijp deze straf verder niet."

Lees ook: Payet durft geen corners meer te nemen na nieuw incident

Eerder liet Olympique Lyon in een officiële verklaring al weten geen begrip te kunnen opbrengen voor de straf. "Met deze ongekende beslissing zorgt de disciplinaire commissie voor een ongelijke behandeling tussen de clubs, waar veel zwaardere daden resulteerden in veel lichtere straffen dan die voor Olympique Lyon", aldus een woordvoerder van de Franse club. Door de straf staat Lyon nu op 22 punten, een aantal dat enkel goed is voor de twaalfde positie in Ligue 1. Zondag wachten Bosz en Lyon een uitduel tegen landskampioen Lille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen