Buijs looft 'oud-klasgenoot' Slot: "Feyenoord doet echt weer mee"

10 december 2021, 16:31

Danny Buijs krijgt zondagmiddag bijzonder bezoek met zijn FC Groningen. Het ontvangt namelijk Feyenoord, de club waar hij als speler werd opgeleid en later nog eens terugkeerde. "Ik verdiep mij altijd in elke tegenstander, maar Feyenoord volg ik met meer dan gemiddelde belangstelling."

Dat komt uiteraard door zijn verleden bij de club. "Een groot deel van mijn verleden ligt daar en ik ken er ook nog veel mensen", vertelde hij op de clubwebsite. "Feyenoord doet het dit seizoen heel goed", merkte hij daarbij op. "De vorige trainer (Dick Advocaat, red.) heeft hiervoor in mijn ogen de basis gelegd, door veel jonge jongens in te passen de afgelopen seizoenen."

Onder meer die spelers presteren nu uitstekend onder trainer Arne Slot. "Ook hij verdient een groot compliment. Ik ken hem goed, heb samen met hem de trainerscursus gevolgd, en het is heel knap hoe snel hij zijn visie en manier van spelen op de spelersgroep van Feyenoord heeft weten over te brengen. Feyenoord is altijd een topclub, maar doet dit jaar ook echt weer mee in de top van Nederland."

Dat betekent niet dat Groningen zondag geen kans maakt. "We hebben vaker laten zien dat we het een topclub lastig kunnen maken en dat gaan we ook zondag weer proberen. Het is echter wel dubbel zuur dat we daarbij in eigen huis niet de fanatieke steun van onze eigen trouwe aanhang hebben. Een uitverkocht stadion kan zeker in dit soort wedstrijden een extra factor zijn bij het halen van een resultaat."

Lees ook: "Ik denk dat er geen basis is voor nog een seizoen met Buijs"

Daarbij kan Groningen ook niet beschikken over de geblesseerden Daleho Irandust en Radinio Balker en de zieke Damil Dankerlui. Wel is Michael de Leeuw terug van zijn blessure. De wedstrijd tussen de nummers twaalf en twee van de Eredivisie begint zondag om 14:30 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen