Mühren over topscorersrace met Dallinga: "Wat-ie doet is buitenaards"

10 december 2021, 18:27

Robert Mühren werd voorafgaand aan dit seizoen getipt als dé kanshebber om opnieuw topscorer van de Eerste Divisie te worden. Tot op heden maakt de aanvaller de verwachtingen waar bij FC Volendam, met zeventien goals in achttien duels. Maar dat is niet genoeg om de ontketende Thijs Dallinga van Excelsior van de troon te stoten.

De talentvolle spits vond al 22 keer het net en gaat aan kop in het doelpuntenklassement. Mühren kan alleen maar respect opbrengen voor zijn concurrent. "Ik heb het wel vaker gezegd: wat hij doet is echt buitenaards, volgens mij", begint de Volendammer lovend tegenover NH Sport. "Dat is gewoon extreem knap, als je al op zoveel doelpunten staat. Je ziet hem echt rustig zijn voor het doel, echt hoekjes uitkiezen. Maar bovenal is hij rustig voor de goal, dat is het belangrijkste. Ik ben niet zo erg met de topscorerstitel bezig. Natuurlijk wil ik het wel graag, maar voor mij is nu belangrijker dat we beter worden als team."

Dallinga ziet Mühren als een voorbeeld. "Je kunt van hem leren, hij heeft al veel seizoenen achter elkaar zulke cijfers gehaald. Hoe hij beweegt, hoe hij afwerkt voor het doel. Het is leuk om naar te kijken en je pikt er toch onbewust dingen van op. Maar we hebben nog een lange weg te gaan, zijn er nog niet. Ik had wel al het vertrouwen, maar wist niet dat het zo zou gaan."

Lees ook: Mühren verrast vriend en vrijand met keuze voor nieuwe club

Wie zich uiteindelijk tot topschutter in de Keuken Kampioen Divisie kroont? "We zien wel waar het schip strandt", is Dallinga behoudend. Mühren vindt het belangrijker waar FC Volendam na 38 duels staat. "Maar wat de topscorerstitel betreft: we gaan het even rustig bekijken. Ik stel voor dat je hier in mei weer langskomt. Zie ik je dan nog een keer terug?" FC Volendam treedt vanavond als koploper aan tegen Jong PSV, Exelsior en Dallinga nemen het thuis op tegen MVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen