Weer pech voor Madueke: "Weet zeker dat alarmbellen zijn afgegaan"

10 december 2021 – Noni Madueke moest in het Europa League-duel tegen Real Sociedad opnieuw voortijd naar de kant met een hamstringblessure. Het was alweer de vierde keer dat het de 19-jarige aanvaller in dit kalenderjaar overkwam.

Weer pech voor Madueke: "Weet zeker dat alarmbellen zijn afgegaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het kan zijn dat je er pas na een tijd achter komt hoe je hem precies moet belasten', zegt Luc van Agt, als inspanningsfysioloog al ruim dertig jaar verbonden aan PSV, in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. 'Ik ben niet meer betrokken bij het eerste elftal, maar ik weet zeker dat na de eerste en de tweede hamstringblessure van Madueke alle alarmbellen zijn afgegaan bij PSV."

Van Agt weet vanuit zijn verleden hoe er wordt omgegaan met spelers die steeds weer tegen dezelfde blessure aanlopen. "Er wordt door de medische staf altijd direct gekeken naar de mogelijke oorzaken. Heeft hij te weinig rust gehad of bijvoorbeeld te hard getraind? Het duurt soms heel erg lang voordat je er precies achterkomt." Madueke trainde al enige tijd volgens een aangepast programma. "Hij had dus een gefundeerd schema, maar het gebeurt dan toch."

Lees ook: Lof voor Gakpo en Doan: "Nu geen plek voor Madueke"

"Je balanceert in de top van het voetbal altijd op het randje", vervolgt Van Agt. "De ene keer kukel je ervan af en de andere keer blijf je erop. Het is super vervelend voor hem en de club dat dit weer gebeurt. PSV heeft de kennis in huis, maar je kan er niet altijd de vinger achter krijgen. Het zou kunnen dat hij sterker moet worden, maar dat werkt niet altijd zo. Het is heel individueel."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd