Sampdoria wint Derby della Lanterna, pak slaag voor Van Marwijk

10 december 2021, 22:45

Sampdoria heeft vrijdagavond in de Italiaanse Serie A een belangrijke overwinning geboekt. De club uit Genua zegevierde op bezoek bij stadgenoot en aartsrivaal Genoa met 1-3. Manolo Gabbiadini nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Genoa - Sampdoria 1-3

In het Stadio Luigi Ferraris, dat de thuishaven van beide ploegen is, kwam Sampdoria al na zeven minuten op voorsprong. Gabbiadini nam de 0-1 voor zijn rekening en bepaalde daarmee direct de ruststand. Na de thee sloeg Gabbiadini nogmaals toe en deed ook Francesco Caputo een duit in het zakje. Mattia Destro kon nog iets terugdoen namens Genoa, maar verder dan 1-3 kwam de thuisploeg niet. Sampdoria staat inmiddels veertiende in de Serie A, terwijl Genoa de nummer negentien van de ranglijst is.

Qatar - Verenigde Arabische Emiraten 5-0

Voor Bert van Marwijk en de Verenigde Arabische Emiraten is er op zeer pijnlijke wijze een einde gekomen aan de Arab Cup. In de kwartfinales van dat toernooi bleek Qatar vrijdagavond veel te sterk voor de ploeg van de Nederlandse bondscoach. Door treffers van Almoez Ali (2x), Boualem Khoukhi, Abdulaziz Hatem en Ali Salmeen (eigen doelpunt) stond het halverwege al 5-0 voor Qatar. In de tweede helft deden de Qatarezen het rustig aan, al verlaat Van Marwijk het toernooi alsnog met een pak slaag.

1. FC Köln - FC Augsburg 0-2

Het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw is drie belangrijke punten rijker. De Nederlandse verdediger staat met zijn club in de onderste regionen van de Bundesliga, maar won vrijdagavond wel met 0-2 op bezoek bij 1. FC Köln. Diep in de tweede helft klaarden de gasten de klus pas in het RheinEnergieStadion. André Hahn opende na 72 minuten spelen de score en ag ploeggenoot Niklas Dorsch de wedstrijd vlak voor tijd op slot gooien.