Vitesse lijkt te overwinteren: Spurs - Rennes niet ingehaald

11 december 2021, 10:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais in de Conference League wordt niet meer gespeeld, zo heeft de UEFA zaterdagmorgen bekendgemaakt. De partijen hebben de afgelopen dagen tevergeefs naar een alternatieve speeldatum gezocht. Voor Vitesse lijkt dit goed nieuws te betekenen.

De wedstrijd tussen Spurs en Rennes vond afgelopen donderdag geen doorgang vanwege een corona-uitbraak bij de Engelse club. Dit leidde tot de nodige ergernis bij Vitesse, dat vreesde voor een oneerlijk competitieverloop. De Arnhemmers moesten immers wel gewoon in actie komen tegen NS Mura (3-1), waardoor het voor Tottenham duidelijk was geworden wat het precies moest doen om te overwinteren in de Conference League.

Maar de situatie heeft een nieuwe wending gekregen. De wedstrijd tussen Tottenham en Rennes zal namelijk helemaal niet worden gespeeld. Het was de bedoeling dat het laatste groepsduel voor het einde van het kalenderjaar zou worden ingehaald, maar het vinden van een nieuwe speeldatum beloofde een lastige klus te worden, daar Spurs op 16 december (tegen Leicester City), 19 december (tegen Liverpool), 22 december (tegen West Ham United), 26 december (tegen Crystal Palace) en 28 december (tegen Southampton) nog in actie moet komen.

Het is niet gelukt om in het volle programma een gaatje voor een inhaalduel te vinden. De tuchtcommissie van de UEFA moet nu bepalen wat de precieze gevolgen zijn van het niet doorgaan van de wedstrijd. De kans is groot dat het duel wordt omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag voor Spurs en Vitesse de groepsfase als nummer twee eindigt. Dat zou betekenen dat de Arnhemmers Europees overwinteren en maandag in de koker voor de loting voor de tussenronde verdwijnen.

Zie ookDe mogelijke tegenstanders van Vitesse in de Conference League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen