Turkse voetbalbond aast op Kadioglu: "De bal ligt bij Ferdi"

11 december 2021, 19:04

Hamit Altintop hoopt dat Ferdi Kadioglu de keuze maakte om zijn interlands te gaan spelen voor Turkije. De aanvaller van Fenerbahce SK speelde tot nu toe voor Oranje, maar mag nog overstappen naar de Turken. Altintop zou dat zeker zien zitten.

"Natuurlijk zouden we graag een goede Turkse speler in ons team zien", aldus Altintop in gesprek met Spox. "Het klopt dat we met hem hebben gesproken en gegeten, maar we gaan hem niet overtuigen om over te stappen. We kunnen hem immers geen beloftes doen en zullen hem altijd steunen in zijn beslissing. De bal ligt nu bij Ferdi."

Kadioglu (22) staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij de Turkse topclub Fenerbahce. Als speler in de Süper Lig kan bondscoach Stefan Kuntz hem nauwlettend in de gaten houden. De ex-speler van NEC Nijmegen speelde afgelopen zomer nog met Jong Oranje op het EK. Daarvoor was hij al jarenlang te vinden in de nationale jeugdploegen.

Turkije is momenteel nog in de race voor een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. De Turken werden tweede in de groep van Oranje en spelen in de play-offs tegen Portugal. Kadioglu kan het voorbeeld volgen van twee andere geboren Nederlanders. Haarlemmer Orkun Kökcü en Rotterdammer Halil Dervisoglu maakten eerder al de beslissing om voor Turkije te kiezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen