Juve laat voor negende keer punten liggen door assist Haps

11 december 2021, 19:52

Juventus is er zaterdagavond niet in geslaagd om drie punten mee te nemen bij Venezia. De Italiaanse topclub kwam in het Noorden van het land niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door het puntenverlies verdwijnt de top vier van de Serie A verder uit zicht.

In het Stadio Pierluigi Penzo was er aan de aftrap ruimte voor twee Nederlanders. Matthijs de Ligt verscheen op het veld namens de bezoekers op het veld, terwijl Ridgeciano Haps in de basis mocht beginnen bij de thuisploeg. Datzelfde gold voor de geboren Haarlemmer Tyronne Ebuehi. In de eerste helft leek er voor Juventus geen wolkje aan de lucht in Venetië. Na 32 minuten spelen kwam de grootmacht namelijk op voorsprong.

Álvaro Morata was er als de kippen bij om als een echte spits een voorzet van Luca Pellegrini tegen de touwen te werken: 0-1. Venezia liet het daar natuurlijk niet bij zitten en bleef knokken tegen het in de competitie kwakkelende Juventus. Tien minuten na de rust werd de gastheer beloond. Na een passje van Haps krulde Mattia Aramu de bal fraai achter doelman Wojciech Szczesny en hielp hij Venezia aan de gelijkmaker.

Die tegenslag kwam Juventus niet meer te boven en dus laat de ploeg van trainer Massimiliano Allegri voor de negende keer punten liggen. De club uit Turijn speelde vier keer gelijk en verloor al vijf wedstrijden. Juventus is momenteel de nummer zes van de ranglijst. Venezia koestert het puntje in de strijd tegen degradatie. Haps en zijn ploeggenoten staan desondanks in de onderste regionen.