Ontslag dreigt voor Van Marwijk: snel crisisberaad

11 december 2021, 21:04   Bijgewerkt: 11 december 2021, 21:10

Bert van Marwijk moet vrezen voor zijn baan als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De bond van het land gaat maandagochtend om tafel om te beslissen over de toekomst van de ervaren oefenmeester, schrijven lokale media zaterdagavond.

De Verenigde Arabische Emiraten worden geleid door een voetbalbond en geadviseerd door een speciaal in het leven geroepen comité. Die groep mensen heeft de harde conclusie getrokken dat het niet verder kan met Van Marwijk aan het roer. Abdulaziz Al Yassi staat bij het comité bovenaan de verlanglijst om de bondscoach op te volgen.

Het is niet bekend hoe de bond erin staat. De reden van het mogelijke ontslag is de pijnlijke uitschakeling in de kwartfinale van de Arab Cup. In de kwartfinale was Qatar met 5-0 te sterk. Ook in strijd om kwalificatie voor het WK heeft het land een wonder nodig om een plek te bemachtigen. 

Van Marwijk bereikte in 2010 de finale van het WK met het Nederlands elftal. Daarna stond hij aan het roer bij HSV, Saudi-Arabië, Australië en dus de Verenigde Arabische Emiraten. Ook was hij in het verleden de coach van Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. Met de Rotterdammers won hij in 2002 de UEFA Cup.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen