Wereldgoal Zirkzee helpt Anderlecht; Zlatan redt Milan

11 december 2021, 22:42   Bijgewerkt: 11 december 2021, 23:30

Joshua Zirkzee heeft zaterdagavond de hoofdrol gegrepen bij RSC Anderlecht. De Nederlandse spits zorgde op bezoek bij RFC Seraing voor de derde treffer van de avond. Dat deed hij op fenomenale wijze: zijn kiezelharde afstandsknal eindigde bijzonder fraai in de kruising. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan een klinkende 0-5 overwinning.

De twintigjarige aanvaller staat na zestien wedstrijden op acht goals en vier assists. De spits hielp zijn ploeg aan de derde competitiezege op rij en heeft daardoor nu de vijfde plaats op de ranglijst steviger in handen. Anderlecht heeft 31 punten verzameld: dat zijn er zes minder dan koploper Union Saint-Gilloise, dat wél nog een wedstrijd extra voor de boeg heeft.

Voor de treffer van Zirkzee waren het Christian Kouamé en Lior Refaelov die de score op 0-2 brachten. Kouamé opende de score uit de rebound, terwijl Refaelov alert was na een voorzet. Hij werkte de bal op fraaie wijze achter de doelman. Bij Anderlecht vormden Ajax-huurling Lisandro Magallán en Nederlander Wesley Hoedt het centrum. Het was Anouar Ait El Hadj en Benito Raman die de eindstand op 0-5 bepaalden.

Udinese - AC Milan: 1-1

Koploper AC Milan heeft slechte zaken gedaan in strijd om de Italiaanse landstitel. De ploeg van Stefano Pioli morste dure punten op bezoek bij Udinese. Aartsrivaal Inter kan Milan daardoor dit weekend nog passeren, als het zondagavond weet te winnen van Cagliari. Rampzalig werd de avond dankzij Zlatan Ibrahimovic niet. Het Zweedse fenomeen bracht de stand in blessuretijd met een halve omhaal op 1-1.

Udinese opende na zeventien minuten de score. Na een fout in de opbouw onderschepte Beto de bal en sprintte hij richting het doel van Milan. Aanvankelijk stuitte Beto nog op de doelman, maar in de rebound kon hij verwoestend raakschieten.