Dramatisch: Eredivisie beleeft historisch saaie speeldag

11 december 2021, 23:45   Bijgewerkt: 12 december 2021, 12:55

De Eredivisie heeft zaterdagavond bepaald niet aan klantenbinding gedaan. Er werden drie wedstrijden afgewerkt, maar de zes clubs zorgden nauwelijks voor vermaak. Fortuna Sittard-verdediger redde dankzij een enorme fout van Kostas Lamprou nog deels de eer, maar kon een historisch slechte avond niet voorkomen.

Fortuna Sittard won dankzij die gelukkige goal met 0-1 van mede-degradatiekandidaat PEC Zwolle, maar daar bleef het bij. FC Utrecht en Go Ahead Eagles hielden elkaar in een saaie ontmoeting in evenwicht, terwijl ook Sparta en SC Heerenveen in Friesland niet tot scoren kwamen. Twee duels eindigde dus doelpuntloos, in Zwolle werd het net eenmaal gevonden.

Databureau Gracenote noemt het een historisch dieptepunt. Voor de tweede keer ooit werd er slechts eenmaal gescoord op een speeldag die minimaal drie wedstrijden telde. De eerste keer dat het gebeurde, was op zaterdag 25 maart 1978. Destijds was het nóg dramatischer: er werd slechts eenmaal gescoord in vier wedstrijden.

Vorige maand beleefde de Eredivisie ook al een oersaaie avond. Slechts vier goals in vijf wedstrijden zorgde eveneens voor een historisch dieptepunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen