Fraaie cijfers voor Zirkzee: "Maar belangrijkste zijn de punten"

12 december 2021, 09:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Zirkzee maakt indruk bij Anderlecht. De aanvaller, die wordt gehuurd van Bayern München, was zaterdagavond weer goed voor een doelpunt. De Brusselse ploeg won met 0-5 van Seraing, waardoor voor het eerst dit seizoen drie keer achter elkaar gewonnen werd in de competitie.

De twintigjarige aanvaller staat na zestien wedstrijden op acht goals en vier assists. Alleen Landry Dimata (13) en Lukasz Teodroczyk (15) waren sinds het seizoen 2015-2016 bij meer doelpunten betrokken in hun eerste zestien wedstrijden voor de ploeg. Mogelijk was zijn doelpunt van zaterdagavond de mooiste tot dusver. Met een kiezelhard schot in de bovenhoek liet hij de keeper kansloos.

"Ik kreeg de bal van Christian Kouamé en ik zag de verschillende loopacties waardoor er voor mij ruimte ontstond. Christian zei dat ik moest schieten en ik probeerde met een dribbel ruimte te creëren voor een schot. De bal vloog uiteindelijk binnen. Dat is mooi, maar het belangrijkste zijn de punten", vertelt de spits na de vijfklapper voor de camera van Eleven Sports.

"Ik denk dat we nog meer konden scoren. Het was een dik verdiende overwinning. Dat we vijf doelpunten maken, laat zien hoeveel kwaliteit we hebben. Maar ook in het verdedigen waren we meedogenloos vandaag. We hebben elkaar negentig minuten lang scherp gehouden. Dat we dan een clean sheet houden, is heel belangrijk voor de ploeg", besluit Zirkzee, die met Anderlecht op de vijfde plaats staat. Het gat met nummer één Union Saint-Gilloise is zes punten, al heeft die ploeg nog een wedstrijd tegoed.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen