Rollercoaster: New York City zorgt voor MLS-primeur na penalty's

12 december 2021, 10:19

Een primeur in de MLS: New York City heeft de competitie gewonnen. In een spannende finale werd Portland Timber verslagen na strafschoppen. Het was voor beide ploegen een emotionele rollercoaster, waarin de ploeg uit het oosten dus aan het langste eind trok na penalty's: 4-2.

Het was niet alleen de eerste keer dat de ploeg de titel pakte, het was zelfs de eerste keer dat de club de finale bereikte. Van podiumvrees was echter geen sprake bij de ploeg, die vanaf de eerste minuut de betere was. Valentín Castellanos zorgde vlak voor rust voor de openingstreffers, waardoor de ploeg op weg leek naar het kampioenschap, maar zo makkelijk ging het uiteindelijk niet.

Portland kwam namelijk nog op gelijke hoogte in de blessuretijd. Het zorgde bij Felipe Mora voor tranen, want zijn ploeg was in één klap weer helemaal terug in de wedstrijd. Het zorgde voor een verlenging waarin beide ploegen tot het gaatje gingen, maar hinkten op twee gedachten: jagen op de winnende goal, maar tegelijkertijd ook geen tegentreffer meer incasseren. Dat laatste lukte de clubs, waardoor er via strafschoppen een beslissing moest komen.

Sean Everet Johnson ontpopte zich tot held van New York. Hij hield twee strafschoppen tegen, waardoor het eindigde in een 2-4 overwinning voor de ploeg uit het oosten. Daardoor pakte de club de eerste titel in het zevenjarige bestaan van de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen