Kimmich laat zich toch vaccineren: "Dat is de reden"

12 december 2021, 13:04

Joshua Kimmich gaat zich alsnog laten vaccineren. De middenvelder van Bayern München wilde het in eerste instantie niet, maar heeft nu toch anders besloten. Waarom hij die keuze alsnog heeft gemaakt, zal hij rond 17.00 uur verder uitleggen in gesprek met ZDF. 

De Duitser moest in november twee keer in quarantaine, omdat hij in de buurt was geweest van een besmet persoon. Daarna kreeg hij het virus ook zelf te pakken. Dat heeft er ingehakt bij de controleur, die nog altijd klachten ondervindt. "Ik heb longproblemen, waardoor ik nog niet helemaal mee kan trainen. Ik moet nu herstellen en kan in januari weer meedoen", liet Kimmich weten op de website van zijn club.

Eerder sprak de voetballer zich nog uit tegen het vaccineren. "Ik heb er mijn twijfels bij. Er zijn nog weinig studies gedaan naar de gevolgen op de lange termijn", liet hij weten na het duel met TSG Hoffenheim. Maar inmiddels is hij toch overtuigd geraakt, vertelt hij bij ZDF. "Ik had een bepaalde angst en zorgen over het vaccin. Dat maakte het moeilijk en dat is dan ook de reden dat ik afgewacht heb."

Naast Kimmich wilden ook Serge Gnabry, Jamal Musiala, Michaël Cuisance en Eric Maxim Choupo-Moting zich niet laten vaccineren in eerste instantie. De eerste twee hebben het vaccin inmiddels al genomen, meldt BILD, terwijl Cuisance het nog altijd serieus overweegt. Dat zal deels te maken hebben met de vaccinatieplicht waar Duitsland serieus over nadenkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen