Feyenoord sowieso niet als koploper De Klassieker met Ajax in

12 december 2021, 16:38

Door een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen kan Feyenoord komend weekend in elk geval niet als koploper tegen Ajax van start gaan. De Rotterdammers waren in de eerste helft zonder kansen de sterkere ploeg, maar kwamen pas in de tweede helft op voorsprong. De onzichtbare Groningers kwamen vervolgens langszij, en hoezeer Feyenoord het vervolgens probeerde, een doelpunt zat er niet meer in. Mogelijk begint het zelfs als nummer drie aan De Klassieker. 

Het seizoen verloopt vooralsnog voorspoedig voor Feyenoord. Na een 2-1 overwinning van de B-ploeg tegen Maccabi Haifa sloten de Rotterdammers afgelopen week de groepsfase van de Conference League als groepswinnaar af. In de Eredivisie staat de ploeg van Arne Slot tweede, en zou met een overwinning in de Klassieker van aankomende week de koppositie gepakt kunnen worden. Daarvoor was winst tegen FC Groningen echter wel noodzakelijk en zou Ajax later op de dag tegen AZ punten moeten morsen. De Trots van het Noorden leek na een matige periode de afgelopen weken weer wat op te krabbelen, maar stelde tegen PEC Zwolle opnieuw teleur (1-1). Vandaag had Danny Buijs wel weer de beschikking over Michael de Leeuw, terwijl bij Feyenoord Orkun Kökcü en Gernot Trauner na lichte blessures terugkeerden.

Na dit schot van Cyril Ngonge leek FC Groningen iets beter in haar spel te komen en begon de ploeg van Danny Buijs enige aanvallende dreiging te tonen. Tot kansen leidde het aardige combinatiespel van zijn ploeg niet, maar door een goede verdedigende organisatie wist ook een nog steeds dominant Feyenoord niets te creëren. Beide ploegen probeerden soms wel tempo te maken, maar door een matig spelniveau en verkeerde beslissing eindigde een teleurstellende eerste helft uiteindelijk verdiend in 0-0.

Bijna leek Feyenoord daar al vroeg in de tweede helft verandering in te brengen. Een goede inzet van Marcus Pedersen werd losgelaten door Leeuwenburgh, maar bij een poging om de bal binnen te schieten viel Guus Til de Groningen-keeper aan. Dit was een illustratie van de intenties van de Rotterdammers, die in een hoger tempo en met meer felheid op zoek gingen naar de openingstreffer. Na een uur spelen viel deze dan eindelijk: na een corner kwam de bal voor de voeten van Trauner, die de bal vervolgens via Marcos Senesi binnenschoot.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong, want reeds na vijf minuten kwam FC Groningen op gelijke hoogte. Vanaf eigen helft stuurde Laros Duarte de sterke Jørgen Strand Larsen goed weg. De Noor zette Senesi vervolgens eenvoudig aan de kant, waarna hij de bal over Bijlow heen wipte. Daarna ging Feyenoord naarstig op zoek naar een nieuwe voorsprong, en kregen de bezoekers door een brutaler Groningen meer ruimtes. Dit leidde tot aardige kansen voor Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra, maar hun schoten waren niet tussen de palen. Hoezeer Feyenoord het ook probeerde, een treffer viel er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Feyenoord ziet de koppositie zo weer verder uit zicht raken, terwijl Groningen het punt koestert.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6; Bart van Hintum 6, Marin Sverko 6, Mike te Wierik 6, Neraysho Kasanwirjo 5,5; Tomas Suslov 5,5, Laros Duarte 6 (89. Daniël van Kaam -); Cyril Ngonge 5,5 (72. Wessel Dammers -), Michael de Leeuw 5 (72. Romano Postema -), Mo El Hankouri 6,5; Jörgen Strand Larsen 6.

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Tyrell Malacia 6, Marcos Senesi 5,5, Gernot Trauner 6,5, Marcus Holmgren Pedersen 6 (69. Lutsharel Geertruida 6); Orkun Kökcü 5, Fredrik Aursnes 6,5; Luis Sinisterra 6,5 (88. Reiss Nelson -), Guus Til 6, Jens Toornstra 6 (69. Alireza Jahanbakhsh 5,5); Bryan Linssen 6,5 (69. Cyriel Dessers 5,5) .

Man of the match: Mo El Hankouri

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen