Koopmeiners de held van Atalanta, Dolberg velt Franse runner-up

12 december 2021, 16:56

Atalanta Bergamo heeft de Champions League-kater van afgelopen donderdag weggespoeld tegen Hellas Verona. Met een 1-2 zege klimt Atalanta (tijdelijk) naar de derde plek in de Italiaanse competitie. Teun Koopmeiners mocht zich de matchwinner noemen door na een ruim uur spelen de winnende treffer te maken.

Daarmee liet Koopmeiners zijn trainer Gian Piero Gasperini zien wel degelijk in de basis thuis te horen. De laatste twee wedstrijden koos de Italiaan namelijk voor andere spelers op zijn positie, maar tegen Hellas begon hij weer eens aan de aftrap. Donderdag kreeg Atalanta een bittere pil toegediend door Villarreal, dat de Italianen uitschakelde in de Champions League.

Koopmeiners stond naast Marten de Roon op het middenveld, terwijl de van een blessure teruggekeerde Hans Hateboer na de rust in het veld kwam. Toen was de stand al 1-1, na doelpunten van Giovanni Simeone en Aleksey Miranchuk. Na een uur spelen nam Koopmeiners de bal met de borst aan en vanaf de rand van de zestien trapte hij de bal laag in de hoek. Zo doet Atalanta goede zaken in de eigen competitie en staat het nu nog maar twee punten achter op koploper AC Milan.

Dolberg maakt titelstrijd nog minder spannend

Waar Koopmeiners in Italië de held was, werd een andere oud-Eredivisiespeler in Frankrijk de grote man. Kasper Dolberg versloeg met zijn Nice de nummer twee van Frankrijk: Stade Rennais (1-2). De voormalig Ajacied was met een goal (penalty) en een assist zeer belangrijk voor Nice, waar ook Justin Kluivert en Pablo Rosario in de basis stonden. Nice nadert Rennais nu tot op één punt, maar het gat met PSG is nog altijd flink. PSG staat elf punten voor op Stade Rennais en speelt zondag nog tegen Monaco.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen