Oosting geïrriteerd na afgekeurde goal, Van Boekel erkent 'foutje'

12 december 2021, 17:11

RKC Waalwijk verloor zondagmiddag uit bij FC Twente met 2-1, maar het had weinig gescheeld of er had een gelijke stand op het bord gestaan. Invaller Finn Stokkers leek net voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten, maar kreeg even daarvoor de bal op de arm. Scheidsrechter Pol van Boekel floot nog voordat de bal in het doel zat, tot ergernis van RKC-trainer Joseph Oosting.

Tegenover ESPN verklaart Oosting zijn gefrustreerde reactie, waarvoor hij ook geel kreeg. "Ik was iets te enthousiast, liep uit mijn vak en daar kreeg ik een gele kaart voor. Maar waarom hebben we een VAR? Van Boekel was zelf in de Champions League nog VAR. Normaal gesproken laat je dit soort dingen toch gewoon doorgaan? Dan kun je later nog kijken of het een vrije trap was of niet."

Daarmee doelt Oosting niet op het feit of het wel of geen hands was, maar zet hij zijn vraagtekens bij het handelen van de arbitrage. "Kijk maar terug, hij floot al voordat de bal op de arm kwam. In mijn optiek moet hij die situatie door laten gaan en daarna pas kijken of het al dan niet een goal was."

Scheidsrechter Van Boekel gaf de trainer daar achteraf bij ESPN gelijk in. "Volgens het protocol van de VAR had ik sowieso beter even kunnen wachten op de uitwerking van de situatie. De VAR kan nu niets meer doen. Ik fluit en daardoor ligt het spel stil en wordt er gescoord. Stel nou dat het een foute constatering was geweest, dus dat de bal de arm helemaal niet geraakt had, dan had ik RKC een goal door de neus geboord. Dat was dus een foutje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen