Buitink liet zich tijdens de wedstrijd op de hoogte houden van Max

12 december 2021, 17:42

Vitesse nam het zondagmiddag in Arnhem op tegen Heracles Almelo. Tijdens de tweede helft werd ook de Grand Prix van Abu Dhabi gereden, waarin Max Verstappen wereldkampioen werd. Aanvaller Thomas Buitink liet zich tijdens de wedstrijd op de hoogte houden van de verrichtingen van Verstappen.

Tegenover ESPN vertelt de aanvaller groot fan te zijn. "Ik heb eerlijk gezegd niet gehoord dat de speaker het nog omriep, maar ik zag wel aan de zijkant dat er een paar met een duimpje omhoog naar mij zaten. Ik had dat met sommigen afgesproken. Daan Reiziger zou een duimpje omhoog doen als het was gebeurd. Echt geweldig dat het uiteindelijk is gebeurd. Aangezien ik wist dat de tweede helft pas de beslissing zou vallen, heb ik pas na de penalty naar de kant gekeken."

"Toen zag ik het duimpje en dat is echt geweldig. Ik heb me toch heel goed kunnen focussen op deze wedstrijd. Formule 1 is een heel groot deel van mijn leven. Mijn vader heeft vroeger altijd gekeken naar de duels tussen Hamilton en Rosberg en dat ik dat nu zelf met Max Verstappen mee mag maken, is natuurlijk geweldig. Ik ben voetballer, maar ik hou van sport en Formule 1 is daarin heel belangrijk."

Lees ook: Openda neemt Vitesse bij de hand naar plek vier

Na de wedstrijd heeft Buitink via zijn telefoon direct het grote moment teruggekeken. "Ik heb net de laatste ronde gezien. Geweldig dat hij dit magistrale seizoen zo mag afmaken. Echt verdiend ook. Bij hem komt er wel iets meer druk bij kijken dan een spits die één op één met de keeper gaat." Vitesse won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 door twee treffers van Loïs Openda.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen