Xavi incasseert met FC Barcelona volgende enorme dreun

12 december 2021, 18:09

FC Barcelona heeft de gigantische kater van de Champions League zondag niet van zich afgespeeld. De ploeg van Xavi leek lang op weg naar een overwinning bij Osasuna, maar een van richting veranderde poging van invaller Ezequiel Ávila zorgde voor een volgende domper bij de Catalaanse grootmacht (2-2). 

En even voor de late gelijkmaker, die viel uit een afgeslagen hoekschop, was er ook al slecht nieuws voor Xavi. Ousmane Dembélé viel namelijk wederom uit met een op het oog hamstringblessure en moest vervangen worden. De Fransman was meteen de na pauze betrokken bij de 1-2 van de jeugdige Abde Ezzalzouli, die een door Osasuna doorgekopte voorzet bij de tweede paal hard binnenschoot (zie onder). Er was wel veel commotie over de treffer, want Sergio Busquets had eerder in de aanval de bal veroverd met een handsbal, toch bleef de treffer staan.

Vroeg in het duel het Nico González voor het openingsdoelpunt gezorgd uit een steekpass van Gavi. Het tweetal stond op het middenveld met Frenkie de Jong, maar de oud-Ajacied kon zijn stempel wederom niet drukken en speelde een anonieme wedstrijd. Dat gold ook voor Luuk de Jong, die door de blessure van Memphis Depay in de spits was geposteerd bij Xavi.

Het werd een vervelende wedstrijd voor de sterke Nederlandse spits en uiteindelijk voor heel FC Barcelona. Want in de laatste fase werd Osasuna – dat de gelijkmaker in de eerste helft via David García vrijwel meteen maakte na Nico's doelpunt – sterker en sterker en kreeg uiteindelijk een terecht punt, al was de manier waarop enigszins gelukkig. Daarmee blijft FC Barcelona ver van de top-vier, die recht geeft aan deelname aan de Champions League. Vooralsnog hoort Xavi's team daar niet thuis en zelfs de kater van de kansloze uitschakeling eerder deze week, kon in La Liga niet worden weggespoeld. Daarmee zijn er nog altijd enorme zorgen voor de Catalaanse grootmacht. 

[tweet,ZS_Voetbal/status/1470067536863674368

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen