Pavlidis nuchter onder kritiek: "Geen spits die voor zichzelf speelt"

12 december 2021, 20:57

Vangelis Pavlidis kroonde zich zondag tot beste speler van het veld in de Noord-Hollandse burenruzie tussen Ajax en AZ. De Alkmaarders wonnen met 1-2, door een laat doelpunt van Zakaria Aboukhlal. Pavlidis zelf maakte de openingstreffer, maar onderscheidde zich vooral op andere fronten.

Zo was hij een belangrijke pion in het spel dat AZ in Amsterdam probeerde te spelen. De Griekse aanvaller fungeerde als aanspeelpunt, hield veel ballen vast en werkte hard. De erkenning die hij na afloop van de wedstrijd kreeg, zal goed voor hem voelen. De laatste tijd was er namelijk vooral veel kritiek op de oud-spits van Willem II, die geen waardige vervanger van Myron Boadu (nu AS Monaco) zou zijn.

"Ik heb die kritieken gehoord in aanloop naar onze wedstrijd tegen Fortuna Sittard", begint Pavlidis tegenover ESPN. "Natuurlijk, het is altijd iets dat je wel raakt. Maar ik ben een voetballer, iedereen kan zeggen wat hij wil." Pavlidis vindt dat hij zich op meer manieren moet onderscheiden. "Ik ben geen type spits die alleen voor zichzelf gaat, wil en geef ook veel assists. Als een medespeler in een betere positie staat, geef ik de bal aan hem. Ik ben geen typische aanvaller, wat dat betreft."

Lees ook: FIFA nomineert doelpunt Pavlidis voor Puskas-award

De overwinning van de Alkmaarders op Ajax, zagen weinig mensen aankomen. AZ lijkt - ondanks de achtste positie op de ranglijst - de stijgende lijn te pakken te hebben. "Ik ben blij om het team te helpen om een van de beste teams in Europa te verslaan. We weten dat het lastig is om druk te zetten op Ajax, als zij de ruimte krijgen, kunnen ze hun eigen spel spelen. We besloten dus om meer op de lange ballen te spelen, naar mij en Dani (De Wit, red.). En dat verliep goed", aldus Pavlidis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen