Van Basten velt hard oordeel over Ajax: "Veel middelmaat"

13 december 2021, 08:20

Marco van Basten is niet bepaald onder de indruk van de individuele kwaliteiten bij Ajax. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal ziet geen 'grote sterren' rondlopen bij de Amsterdamse club en is uiterst kritisch op Antony, die zijns inziens veel te vaak de bal bij de verkeerde kleur inlevert.

Aan tafel bij het praatprogramma Rondo van Ziggo Sport begint Van Basten zijn relaas over Ajax met een compliment. "De kwaliteit van de ploeg, het samenspelen, is hoog. Daardoor kunnen ze verrassen in de Champions League', aldus Van Basten, die stelt dat de kwaliteit van een ploeg ook afhankelijk is van individuele klasse. "Als je het speler voor speler bekijkt, vind ik dat ze een meer dan middelmatige selectie hebben. Vergeleken met het team van vier jaar geleden, met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech… dat waren grote sterren. Dit elftal is een goed samenspelend geheel, maar de grote sterren zie ik niet."

De selectie van Ajax herbergt maar weinig spelers waar Van Basten het écht in ziet zitten. "Tadic vind ik goed. Antony heeft heel veel balverlies. Af en toe heeft hij een goede actie, maar hij is heel slordig. Haller? Dat vind ik niet meer dan een gewone spits. De enige die ik goed vind in 'talent', is Timber. Berghuis? Niet zo heel indrukwekkend. Ik vind het veel middelmaat", aldus Van Basten, die zijn kritiek op Antony toelicht. "Als hij veertien keer een bal raakt, gaat die zeven á acht keer naar de tegenstander. Voor een goede voetballer vind ik dat veel te veel. Een goede voetballer moet het intellect hebben om van de veertien ballen er elf wel naar zijn medespelers te spelen."

Edwin van der Sar, eveneens tafelgast, is het niet eens met de kritiek van de voormalig trainer van Ajax. "Ik vind dat we een heel goede selectie hebben, die door Erik en zijn assistenten gemanaged moet worden. Het elftal staat en dan moet de individuele klasse eruit komen", zegt de algemeen directeur van Ajax, die Antony in bescherming neemt. "Die jongen is pas twintig, hè?"

Lees ook: Prangende oproep voor Feyenoord - Ajax: 'Laat Berghuis met rust'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen