Kostbaar foutje Senesi: "Je moet wel continu scherp zijn"

13 december 2021, 09:01

Een lichtzinnig moment van Marcos Senesi kostte Feyenoord zondag de zege tegen FC Groningen. Arne Slot baalt flink van het foutje van de Argentijnse centrumverdediger, maar vindt zeker niet dat het puntenverlies alleen aan Senesi is te wijten.

Feyenoord dicteerde de wedstrijd in de Euroborg en gaf nauwelijks wat weg, maar slaagde er desondanks niet in om met de drie punten huiswaarts te keren. Jørgen Strand Larsen profiteerde halverwege de tweede helft van een foutje van Senesi en tekende voor de 1-1, wat tevens de eindstand was.

"Als je tegen Groningen moet en je hebt hun speelstijl gezien… Dat is voor ons geen nieuwe speelstijl, ik zie heel veel ploegen tegen ons dat doen. Union Berlin, Vitesse; ik kan ze allemaal opnoemen. Als je dan negentig minuten lang elke keer dat soort ballen naar je toe krijgt, dan moet je wel continu scherp en klaar zijn om die ballen te verwerken", wordt Slot geciteerd door Voetbal International. "Dat is helaas één moment niet gelukt. Het is heel vervelend dat dat dan gelijk tot een goal leidt."

Volgens de trainer neemt bijna iedere tegenstander de verdedigende stellingen in tegen Feyenoord. "Dat zegt iets over onze kracht. En het zegt dat de tegenstander het idee heeft dat het de beste manier is om ons te bestrijden. Een aantal keer is dat ook gebleken, maar er zijn ook heel veel wedstrijden geweest dat we er wel doorheen speelden en wonnen", aldus Slot. "Zolang het verschil één goal is, mag een onachtzaamheid of een klein foutje niet gebeuren. Maar we kunnen het onze verdedigers ook makkelijker maken, zodat ze niet direct erop afgerekend worden. Het was vandaag onnodig om een foutje het resultaat te laten beïnvloeden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen