FC Utrecht verrast met komst Japanse aanvaller

13 december 2021, 10:50

FC Utrecht heeft maandagmorgen de eerste winterversterking gepresenteerd. De huidige nummer zes van de Eredivisie maakt via de officiële kanalen bekend dat Naoki Maeda aan de selectie wordt toegevoegd. De 27-jarige Japanse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Nagoya Grampus.

In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Maakt Utrecht gebruik van deze optie, dan blijft Maeda tot de zomer van 2025 verbonden aan de club uit de Domstad. De rechtsbuiten begon zijn loopbaan bij Tokyo Verdy en kwam daarna uit voor Matsumoto Yamaga, Yokohama F. Marinos en sinds Nagoya Grampus. Na Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi is Maeda de derde Japanner die gaat uitkomen voor Utrecht.

"Naoki is een creatieve speler met een goede dribbel en kan een man passeren", aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "Hij bewaart ook goed het overzicht in de eindfase, is wendbaar en heeft een goede acceleratie na zijn actie. Het is een speler die met veel energie speelt en heeft veel dreiging in zijn spel naar voren. Bovendien heeft hij een goed schot. We beschouwen Naoki als een directe versterking voor onze ploeg en zijn derhalve erg blij hem aan boord te hebben."

Maeda is op dit moment nog in afwachting van zijn werkvergunning. In de tweede seizoenshelft zal de Japanner zijn entree in de Eredivisie kunnen maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen