'UEFA gaat loting opnieuw doen na bizarre fout'

13 december 2021, 13:16   Bijgewerkt: 13 december 2021, 13:49

De UEFA vertrok met schaamrood op de kaken uit de lotingzaal in Zwitserland. Voormalig steraanvaller Andrey Arshavin verrichte de loting voor de achtste finale van de Champions League, maar de Europese bond werd door een opmerkelijke fout in verlegenheid gebracht. Volgens L'Équipe is de UEFA van plan om de loting opnieuw te doen.

Kort nadat Villarreal uit de koker werd gehaald tijdens de loting, werd het gekoppeld aan Manchester United. Dat affiche kon echter niet worden afgewerkt, omdat beide ploegen al met elkaar in de groepsfase zaten. Daarom werd het balletje van Manchester City uit de kom gehaald als tegenstander van Villarreal, terwijl Manchester United het opneemt tegen Paris Saint-Germain.

Lees ook: Messi versus Ronaldo: bekijk hier de volledige CL-loting

Omdat kort daarna Atlético Madrid aan de beurt was, moest ook voor die club een tegenstander worden gevonden. Het balletje van Manchester United zat echter niet bij de mogelijke tegenstanders, waardoor een affiche tussen Atlético en Manchester United uitgesloten was. Atlético werd gekoppeld aan de Duitse grootmacht Bayern München.

Het leidde tot veel ophef op social media, omdat veel mensen vinden dat de loting is beïnvloed. L'Équipe weet dat de UEFA het een enorme fout vond en dat de loting waarschijnlijk over moet. Real Madrid heeft inmiddels aangegeven dat het liever niet wil dat de loting opnieuw wordt gedaan. Als dat wél gebeurt, wil Real gekoppeld blijven aan Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen