Romano: Botman bovenaan wensenlijstje steenrijk Newcastle United

13 december 2021, 16:10

Sven Botman moet de nieuwe centrale verdediger van Newcastle United worden. De international van Jong Oranje zou bovenaan het lijstje van de Engelse degradatiekandidaat staan.

Dat meldt journalist Fabrizio Romano maandag op zijn Twitter-account. De Italiaanse transfergoeroe stelt dat de interesse van Newcastle in Botman groot is en dat men in het Noord-Oosten van Engeland wacht op een antwoord van OSC Lille, de club die Botman in 2020 overnam van Ajax. Het zou voor The Magpies namelijk nog niet duidelijk zijn welk bedrag de Franse landskampioen voor haar verdediger wil hebben en of een transfer in de winterstop überhaupt bespreekbaar is. Eerder maakte The Atletic ook al melding van de interesse van Newcastle in Botman.

Ook AC Milan zou Botman op de radar hebben en de mogelijkheid bekijken om hem naar San Siro te halen. De huidige nummer twee van de Serie A zou in de oud-speler van sc Heerenveen een ideale versterking zien voor de achterhoede. Afgelopen zomer leek Botman ook al dicht bij een transfer naar Italië, toen Atalanta met Lille om tafel zat om een overgang van de Jong Oranje-international te bespreken.

Lees ook: 'Steenrijk Newcastle wil Botman als eerste aankoop'

Ook het Spaanse Sevilla en Engelse Wolverhampton Wanderers deden in de vorige transferwindow een poging om Botman los te weken bij Lille, maar van een overgang kwam het niet. Botman werd afgelopen seizoen tot ieders verbazing kampioen van Frankrijk met zijn ploeg en speelde daardoor dit seizoen Champions League-voetbal. Dit seizoen gaat het minder met Lille: de ploeg staat elfde in Ligue 1. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen