'Drama voor Agüero: Argentijn zet woensdag punt achter carrière'

13 december 2021, 22:19

Het heeft er alle schijn van dat de voetbalcarrière van Sergio Agüero op wel heel wrange wijze ten einde komt. Volgens de BBC kondigt de 33-jarige spits van FC Barcelona woensdag zijn voetbalpensioen aan. Door de bij de Argentijn geconstateerde hartproblemen, zou doorgaan te risicovol zijn.

Eind oktober werd Agüero tijdens het thuisduel met Álaves duizelig en kreeg hij last van zijn borst. Hij werd direct naar de kant gehaald en in het ziekenhuis werd een hartritmestoornis vastgesteld. Die werd overigens al bij hem vastgesteld toen Agüero twaalf jaar oud was, maar vormde destijds geen belemmering.

 

Aanvankelijk werd gedacht dat Agüero slechts drie maanden uit de roulatie zou zijn. Daarna zou er een evaluatie komen om te bekijken of de behandelingen een succesvol resultaat zouden geven. Ook zou dan worden bekeken hoe een eventueel vervolgherstelproces eruit zou moeten zien. Nu lijkt echter al gebleken dat Agüero zijn voetbalschoenen aan de wilgen moet hangen.

Lees ook: 'Agüero kondigt deze week einde als voetballer aan'

 

De BBC is er dus zeker van dat Agüero woensdag aan de grote klok hangt dat zijn loopbaan als professioneel voetballer voorbij is. Een hard gelag voor de oud-spits van Manchester City, die afgelopen zomer nog de overstap maakte van de Engelse club naar Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen