Cruijff overhandigt Pedri Golden Boy-award op Oranje-getint Gala

14 december 2021, 08:02

Jordi Cruijff heeft maandagavond FC Barcelona-middenvelder Pedri de Golden Boy Award overhandigd tijdens het daarvoor bedoelde gala. De oud-speler van de Catalaanse club trakteerde het jonge talent daarnaast nog op enkele lovende woorden. Cruijff is sinds deze zomer onderdeel van het technisch secretariaat van FC Barcelona.

De zoon van de legendarische nummer veertien vertelde bewondering te hebben voor de manier waarop Pedri zich in Camp Nou heeft laten zien. "De manier waarop hij in het veld, op deze leeftijd, al zoveel persoonlijkheid toont, vind ik heel bijzonder", begon Cruijff zijn lofzang. "Het is niet gemakkelijk en dus heel knap om meteen van waarde te zijn bij een moeilijke club als Barcelona", vervolgt de oud-trainer van Maccabi Tel Aviv.

"Het moet haast wel, of hij wordt in de toekomst nog belangrijker voor de club. Ik denk ook dat deze prijs hem nog meer zal motiveren om aan zichzelf te blijven werken en zichzelf te verbeteren." Cruijff geniet van het spel van Pedri, die in 2020 voor vijf miljoen euro overkwam van Las Palmas. "Hij vraagt áltijd om de bal, ook in lastige situaties. Niet iedere jonge speler doet dat."

Lees ook: Marathonseizoen breekt Pedri op: jaar voorbij voor Golden Boy

Ook Oranje-international Lieke Martens werd in het zonnetje gezet: zij kreeg uit handen van Ajax-directeur Edwin van der Sar de Golden Player Award voor beste voetbalster uitgereikt. 'Een eer', vond de Oranje-international. "Ik ben erg blij en wil al mijn teamgenoten bedanken. Zonder hen was dit niet mogelijk. Ik geniet er iedere dag van om in Barcelona te zijn en om voor een club te spelen die zo veel voor het vrouwenvoetbal heeft betekend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen