Opmerkelijke suggestie: "Ajax denkt aan Slot bij vertrek Ten Hag"

14 december 2021 – Mocht Erik ten Hag in de komende zomer vertrekken als hoofdcoach van Ajax, dan zouden de Amsterdammers zich weleens kunnen melden voor Feyenoord-trainer Arne Slot. Met die opmerkelijke suggestie komt journalist Hugo Borst althans.

Opmerkelijke suggestie: "Ajax denkt aan Slot bij vertrek Ten Hag"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Die uitspraken doet Borst in de podcast van het Algemeen Dagblad. "Slot is een heel goede coach. Een man met een plan", stelt Borst, die dan ook verwacht dat de oefenmeester komend weekend met een list komt in De Klassieker. "Slot gaat niet zoals Go Ahead de boel helemaal dichtzetten. Het is trouwens wel goed en mooi dat Slot de stap naar Feyenoord heeft gemaakt. Iedereen zei: 'wacht tot Ten Hag vertrekt bij Ajax en ga dan pas weg als zijn opvolger'. Maar hij koos zelf voor Feyenoord. En zie wat het hem brengt."

Toch is een dienstverband bij Ajax in de komende jaren niet uitgesloten, denkt Borst. "Overigens denk ik dat als Ten Hag weggaat, Ajax serieus over Slot nadenkt. Als je Berghuis weghaalt, waarom dan niet de trainer", vraagt Borst zich hardop af. Ook werd de journalist gevraagd naar het waarom Ajax in de Eredivisie zoveel minder presteert dan in de Champions League.

Lees ook: Forse kritiek op Ajax: "Met PEC de teleurstelling van de Eredivisie"

"Dat is een heel ander Ajax. Waar gaat het dan niet goed? Het is de motivatie en dat is indirect ook de schuld van Erik ten Hag. Je zag het tegen AZ bij Antony heel goed. Die liet Wijndal een aantal keer lopen. 'Komt wel goed', dat idee. Er er niet voor willen werken. Dat zit heel erg opgesloten in de aard van de Ajacied", aldus Borst.

Reacties

Ajax

gerelateerd