'Onzeker Vitesse overweegt stap naar rechter bij UEFA-besluit'

14 december 2021 – Vitesse is er nog altijd niet gerust op dat het ook zeker de volgende ronde in de Conference League speelt. De Arnhemmers werden maandag tijdens de loting weliswaar gekoppeld aan Rapid Wien in de tussenronde van het derde Europese toernooi, maar echt genieten van de loting is er nog niet bij, omdat er nog altijd geen duidelijkheid is.

'Onzeker Vitesse overweegt stap naar rechter bij UEFA-besluit'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tijdens de loting werd door de UEFA bijvoorbeeld nog de naam van Vitesse én Tottenham Hotspur gebruikt in het balletje voor de Conference League-loting. Voordeel is dat het daardoor niet mogelijk was om het sterke Leicester City te loten. 'De UEFA neemt de tijd met die beslissing. Bij Vitesse wordt iedereen er ongeduldig van. En op Papendal is er ook angst dat er vanuit Nyon zomaar een volstrekt onnavolgbaar verdict volgt', schrijft De Gelderlander over het lange wachten van Vitesse.

Hoewel het heel duidelijk is wat de regels voorschrijven, namelijk dat Vitesse doorgaat als de wedstrijd van Spurs niet op tijd ingehaald kan worden, is men er allerminst gerust op. Een gang naar de rechter wordt op de achtergrond voorbereid, mocht het nodig zijn. 'De eredivisionist stapt in nood naar de hoogste rechter. Dat kan tot aan het Europese Hof van Arbitrage, het CAS.'

Lees ook: Vitesse: UEFA-besluit kan nog paar dagen op zich wachten

Vitesse mag hoe dan ook geen fans meenemen naar de eeste uitwedstrijd tegen Rapid Wien, als het die ploeg daadwerkelijk treft in de volgende ronde. 'De club is vanwege wangedrag van de achterban in Rennes en Londen bestraft door de UEFA', aldus de ochtendkrant. Voor Thomas Letsch was het een mooie loting: de Duitse coach heeft een verleden bij de Oostenrijkste club.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd