'Ajax-opponent Benfica meldt zich bij Barcelona voor winterdeal'

14 december 2021, 10:59   Bijgewerkt: 14 december 2021, 11:08

Ajax moet mogelijk rekening houden met Samuel Umtiti in de Champions League-ontmoeting met Benfica. De Portugese grootmacht gaat zich in de winterstop vermoedelijk melden voor de verdediger van FC Barcelona. Afgelopen zomer had de club ook al serieuze belangstelling, maar in de winter gaan ze concreet een poging wagen.

Dat meldt El Mundo Deportivo althans. 'Benfica is zeer alert op de situatie van Samuel Umtiti', schrijft het medium, dat eveneens melding maakt van het contact dat er al geweest is tussen beide clubs over een winterse transfer. Hoewel Umtiti afgelopen weekend plots in de basis stond bij FC Barcelona, heeft hij weinig perspectief meer in Camp Nou. Het waren namelijk pas zijn eerste speelminuten van dit seizoen. 

Benfica kreeg sinds afgelopen zomer te maken met een zware blessure voor Lucas Verissimo, die de rest van dit seizoen niet meer inzetbaar is. Door de financiële meevaller van het overwinteren in de Champions League - doordat FC Barcelona uitgeschakeld werd -, is er bovendien meer financiële ruimte om de winterse transfermarkt om een versterking te halen.

Lees ook'FC Barcelona wil grote schoonmaak: Frenkie

Umtiti zelf wil ondanks alles toch graag bij FC Barcelona blijven. Alleen als er een sportief en financieel aantrekkelijk aanbod komt, overweegt hij een winters vertrekt. Het management laat weten aan de ochtendkrant dat de kans op een transfer dan ook klein is. De Catalaanse club wil echter graag af van het hoge loon van de Fransman. Een transfersom voor Umtiti wordt enkel gezien als bonus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen