Trainer Wormuth biedt Heracles-fans op voorhand al excuses aan

14 december 2021, 15:27

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth gaat midweeks in de KNVB Beker behoorlijk wat spelers sparen voor de bekerwedstrijd tegen AZ. De Duitse coach wil zijn elftal fris houden en rouleert er daarom op los. Op voorhand bood hij om die reden alvast zijn excuses aan richting de fans van de geplaagde Eredivisie-club.

"De competitiewedstrijden tegen FC Groningen en Cambuur zijn belangrijker", licht Wormuth zijn beslissing toe tegenover TC/Tubantia. Daarbij bood hij zijn excuses aan richting de fans van Heracles Almelo. "We willen niet helemaal kapot zijn als we tegen Cambuur de laatste wedstrijd van het jaar spelen. Ons wapen is fit zijn, dat moeten we zo houden."

Een compleet B-elftal hoeven de fans anderzijds ook niet te verwachten woensdagavond. "We maken een combinatie van A en B", aldus de Duitse coach, die verdediger Marco Rente moet missen vanwege een lichte blessure. Door wat tegenslagen staat de coach met zijn elftal momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie en die strijd krijgt de voorrang van de oefenmeester.

Opponent AZ wil revanche

Heracles krijgt ook nog eens te maken met een extra gebrande opponent, want AZ verloor in de competitie heel zuur van Heracles Almelo. "We begonnen toen vrij aardig en hadden de volledige controle, maar na het vervelende moment met Jordy Clasie (rode kaart, red.) kreeg de wedstrijd een heel andere wending. We verloren volstrekt onnodig en het is aan ons om ervoor zorgen dat we nu wel aan de winnende kant zitten", blikte trainer Pascal Jansen vooruit op het bekerduel.

Ten opzichte van dat duel staat AZ er momenteel beter op na de zege op Ajax afgelopen weekend. "Winnen is altijd lekker, ongeacht van wie dat is, maar deze was wel speciaal. Het doet iets met alles en iedereen binnen de club en het is een belangrijke overwinning", weet de coach, die verder wil in het bekertoernooi. "Het is goed om te benadrukken dat dit een apart toernooi is waarin je in relatief weinig wedstrijden iets bijzonders kunt neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen