Toch geen basisplaats Mvogo in beker, goed nieuws Madueke

14 december 2021, 16:17

Joël Drommel behoudt zijn basisplaats bij PSV. De doelman zou aanvankelijk tijdens het bekertoernooi zijn plek onder de lat moeten afstaan aan concurrent Yvon Mvogo, maar de Zwitserse sluitpost zit ziek thuis. Daardoor blijft de bekritiseerde Drommel eerste keuze in Eindhoven, waar goed nieuws was over Noni Madueke. PSV speelt in de beker tegen Fortuna Sittard.

Mvogo verloor begin dit seizoen de concurrentiestrijd van Drommel, maar diverse fans en kenners roepen op om in de winterstop een wisseling van de wacht uit te voeren. Drommel toont zich aan de bal een aanwinst voor PSV, maar maakt nog teveel fouten die ten koste gaan van puntenverlies. Ook afgelopen weekend tegen NEC ging hij in de fout, maar werd hij in extremis gered (1-2 zege).

Mvogo was afgelopen seizoen al eerste keuze, maar ging ook niet vrijuit bij alle tegentreffers. Toch verhuisde de van RB Leipzig gehuurde keeper deze zomer naar de reservebank. Hij won vorig seizoen nog de concurrentiestrijd van Lars Unnerstall, die vanwege een gebrek aan perspectief koos voor een transfer naar FC Twente.

Over Noni Madueke kreeg coach Roger Schmidt deze week goed nieuws. De buitenspeler moest zich na zijn rentree tegen Real Sociedad laten wisselen met een spierblessure, maar de schade lijkt mee te vallen. Volgens het Eindhovens Dagblad maakt hij mogelijk op 4 januari zijn rentree tijdens de eerste training van het nieuwe jaar. Ook Davy Pröpper sluit dan weer aan. Op Ryan Thomas en Eran Zahavi moet Schmidt langer wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen