Schmidt neemt het op voor bekritiseerde Drommel

14 december 2021, 17:59

Joël Drommel verdedigt waarschijnlijk ook komende woensdagavond het doel van PSV, dat het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker opneemt tegen Fortuna Sittard. Coach Roger Schmidt overwoog om tweede keuze Yvon Mvogo een kans te geven, maar de Zwitser zit ziek thuis. Drommel wordt de laatste weken volop bekritiseerd, maar kan rekenen op de steun van zijn coach.

"Joël is een keeper die nog volop in ontwikkeling is en dat wisten we toen we hem contracteerden", vertelde de Duitse oefenmeester dinsdagmiddag in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "We hebben er vertrouwen in dat die doorontwikkeling er gaat komen. Voor het eerst speelt hij nu een internationaal seizoen en dat geldt voor meer van onze spelers.

Lees ook: Toch geen basisplaats Mvogo in beker

"Joël heeft vorig seizoen misschien iets meer dan dertig wedstrijden gespeeld en daar zitten wij nu al aan in dit seizoen", vervolgde Schmidt. "Ook de druk hier is anders. Bij PSV is er meer focus van de buitenwereld omdat je voor de titel speelt, niks ten nadele van zijn vorige club FC Twente overigens. Joël is nog niet volgroeid als goalie en wij steunen hem in zijn ontwikkeling."

Schmidt maakt zich met PSV op voor het einde van 2021. De Eindhovenaren spelen uit bij RKC en thuis tegen Go Ahead Eagles. "We hebben een pittig schema met wedstrijden op zondag en woensdag. Desondanks is het team er helemaal klaar voor. De spelers zijn in goede vorm."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen