Buijs over weerzien fenomeen Dallinga: "Goede waarschuwing"

14 december 2021, 18:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen neemt het in de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen Excelsior. De Kralingse verrassing van de Keuken Kampioen Divisie heeft een doelpuntensensatie in de gelederen die een verleden heeft in het hoge noorden: Thijs Dallinga, die bij Excelsior op recordjacht is.

Dallinga stond vorig seizoen nog onder contract bij FC Groningen, maar daar kwam hij tot slechts zes optredens als invaller. Nadat zijn contract deze zomer afliep, besloot hij naar Excelsior te verkassen. Daar was hij in zijn eerste negentien optredens al goed voor liefst 24 goals. De 21-jarige spits ligt daarmee op koers voor het verbreken van het all-time record van Joop Schuman.

Coach Danny Buijs liet Dallinga aan het Eredivisie-niveau snuffelen. "Thijs had toen ook een paar goals kunnen, of zelfs wel moeten maken, maar er zat toen al een stijgende lijn in zijn eigen ontwikkeling", zegt hij tegen RTV Noord. "Ik had verwacht dat hij goals zou maken bij Excelsior, maar niet dat hij nu al op zoveel zou staan. Het is een goede waarschuwing voor ons om heel alert te zijn."

Groningen begint woensdagavond op bezoek in Rotterdam met Jan Hoekstra tussen de palen. Hij krijgt de kans als vervanger van Peter Leeuwenburgh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen