Weghorst komt op stoom, maar blijft kwakkelen met Wolfsburg

14 december 2021, 22:26

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg niet van nieuw puntenverlies in de Bundesliga kunnen behoeden. De Nederlandse spits schoot zijn ploeg weliswaar op een 2-1 voorsprong tegen FC Köln, maar moest voor de vierde wedstrijd op rij een nederlaag slikken (2-3). Daardoor zakte Wolfsburg, waar Mark van Bommel onlangs werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten, naar de elfde plaats op de ranglijst.

Wolfsburg slikte in eigen huis tegen Köln alweer de vierde nederlaag op rij. Na het ontslag van Van Bommel leek Wolfsburg de weg omhoog in te zetten, maar de nieuwe coach Florian Kohlfeldt bleek ook niet de gewenste wonderdokter. Het was Anthony Modeste die Wolfsburg namens Köln uiteindelijk de das omdeed. De spits kopte zijn ploeg in de slotfase naar een 2-3 overwinning.

Weghorst had zijn ploeg na rust op aangeven van Dodi Lukebakio nog op voorsprong geschoten. Lukebakio trok een indrukwekkende sprint en bracht daarna Weghorst in stelling om de derde treffer van de avond te verzorgen. Daarvoor hadden Lukas Nmecha en Modeste al gescoord. Het was voormalig SC Heerenveen-aanvaller Mark Uth die Köln op gelijke hoogte bracht.

Ondanks de dramatische serie van Wolfsburg kan Weghorst wijzen op prima cijfers. In de laatste vijf competitiewedstrijden was hij goed voor drie treffers. De zes speelronden daarvoor scoorde hij niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen