Sensatie in Breda: NAC zorgt voor blamage FC Utrecht in beker

14 december 2021, 22:52   Bijgewerkt: 14 december 2021, 23:45

NAC Breda heeft voor de tweede stunt van de avond gezorgd. Thom Haye toonde zijn klasse met twee doelpunten en een assist na rust. Daardoor moet FC Utrecht het bekertoernooi met de staart tussen de benen verlaten. De Bredanaars boekten een 3-2 overwinning.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van René Hake. De ploeg domineerde en creëerde kansen, maar Nick Olij hoefde weinig serieuze reddingen te verrichten. Desondanks kon hij zich wel onderscheiden in de eerste helft: de sluitpost van thuisploeg pakte een strafschop van Adrian Dalmau nadat Adam Maher werd gevloerd in het strafschopgebied. De keeper moest zich voor rust toch nog gewonnen geven. Mike van der Hoorn kopte de bal tegen de touwen na een hoekschop. Het verzet van NAC leek gebroken na die treffer, maar niets bleek minder waar.

Edwin de Graaf koos ervoor om Kaj de Rooij en Odysseus Velanas na de rust in de ploeg te brengen en dat bleek te werken. De ploeg uit Breda werd sterker aan de bal, al kwam de gelijkmaker van Thom Haye uit het niets. De middenvelder ramde een vrije trap op geweldige wijze tegen de touwen, waardoor de achterstand verdwenen was. Het zorgde voor extra vertrouwen bij de thuisploeg, terwijl Utrecht wankelde. Twintig minuten voor tijd resulteerde het in de tweede treffer van NAC. Wederom was Haye de gevierde man. Deze keer schoot hij de bal in de korte hoek, waarbij doelman Maarten Paes voor de tweede keer kansloos was.

Het leek een verloren zaak voor Hake en zijn manschappen. Helemaal toen Van der Hoorn met zijn tweede gele kaart van het veld moest in de 82e minuut. Maar niets bleek minder waar. Anastasios Douvikas zorgde twee minuten voor tijd namelijk de gelijkmaker. Het geloof kwam terug bij de Domstedelingen, maar de ploeg kreeg alsnog de deksel op de neus. Invaller Vieri Kotzebue wist de 3-2 op het scorebord te zetten met zijn eerste balcontact, na een assist van Haye.