Man City passeert na voetbalshow magische grens

14 december 2021, 23:00

Manchester City heeft een klinkende overwinning geboekt in de Premier League. De regerend landskampioen liet geen spaan heel van Leeds United en verstevigde de koppositie in de Premier League. Mede dankzij een goal van invaller Nathan Aké boekte de ploeg van pep Guardiola, die een fraaie mijlpaal noteerde, een 7-0 overwinning.

Het moge duidelijk zijn: Pep Guardiola heeft topclub Manchester City binnen een mum van tijd getransformeerd tot een niet te stoppen doelpuntenmachine. De overwinning op Leeds bracht City al op veertig goals in dit Premier League-seizoen. Bovendien passeerde City de magische grens van 500 goals onder Guardiola: geen coach kreeg het sneller voor elkaar om zijn ploeg zo vaak te laten scoren.

Al na acht minuten werd het spektakel ingeleid door de openingstreffer van Phil Foden. De doelman van Leeds United kwam succesvol uit en voorkwam daarmee dat Ilkay Gündogan de score kon openen, maar legde de bal panklaar voor de voeten van Foden. Ook Jack Grealish (tegen zijn oude club, red.) en Kevin De Bruyne, die uiterst koel bleef oog in oog met de doelman, scoorden voor de rust.

Na de onderbreking ging Manchester City vrolijk verder met waar het zo goed in is: scoren. De treffers van John Stones en Riyad Mahrez vielen echter in het niet bij de tweede treffer van Kevin De Bruyne. De Belg vuurde de bal van buiten de zestien kiezelhard in de kruising. De doelman van Leeds, waar Pascal Struijk ontbrak en Crysensio Summerville op de bank zat, hoorde de bal waarschijnlijk slechts voorbijsuizen. Het hielp City aan de volle buit tegen Leeds. De koploper heeft nu 41 punten verzameld en heeft één verliespunt minder dan nummer twee Chelsea.

Norwich City - Aston Villa: 0-2

Tim Krul heeft tegen Aston Villa geen afstand kunnen nemen van de laatste plaats in de Premier League. De ervaren doelman ging met 0-2 onderuit tegen het Aston Villa van Steven Gerrard, die geen beroep kon doen op Anwar El Ghazi. Jacob Ramsey en Ollie Watkins schoten de middenmoter naar de overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen