Koopmeiners: "Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen"

15 december 2021 – Teun Koopmeiners maakt indruk bij Atalanta Bergamo, maar lange tijd leek hij afgelopen zomer helemaal nergens heen te gaan. De onderhandelingen duurden enorm lang. Het zorgde voor spanningen tussen AZ en de middenvelder, die duidelijk had aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap.

Koopmeiners: "Mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Ik zal eerlijk zijn: mijn vertrek bij AZ is niet heel fijn verlopen. Niet zoals ik had gehoopt. Achteraf hebben we alles gelukkig glad gestreken. Maar tijdens de onderhandelingen liepen onze belangen ver uiteen. Dat is logisch en jammer tegelijk", vertelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. Koopmeiners doorliep de gehele jeugdopleiding, maar miste de 'morele kant' van de Alkmaarse club tijdens de onderhandelingen.

"Natuurlijk snap ik dat AZ voor de hoofdprijs wilde gaan", vervolgt de controleur. "Maar corona heeft impact op de bedragen die clubs kunnen uitgeven. Uiteindelijk hebben alle partijen bij de deal ingeleverd, waardoor het alsnog kon doorgaan. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Meestal deed mijn zaakwaarnemer de gesprekken zodat ik me op het voetballen kon concentreren."

Desondanks kwam de voetballer zelf ook in actie, in de hoop een transfer richting de Serie A te versnellen. "Soms pakte ik zelf de telefoon of stuurde ik een bericht. Niet om druk uit te oefenen, maar om mijn gevoel over de situatie uit te spreken", aldus Koopmeiners, die met technisch directeur Max Huiberts had afgesproken dat ze elkaar alles konden zeggen. "Dat was niet altijd even leuk, maar dan ben je in ieder geval duidelijk tegen elkaar. In die tijd heb ik geleerd dat ideaalplaatjes niet bestaan in het profvoetbal."

Uiteindelijk kwam de deal alsnog rond. De Italiaanse club betaalde naar verluidt veertien miljoen euro voor de voormalig AZ-aanvoerder, die in de competitie tot dusver dertien keer in actie kwam. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij één assist. Afgelopen weekend was hij nog beslissend door de winnende goal te maken tegen Hellas Verona. Daardoor staat Atalanta Bergamo nu op een knappe derde plaats, met drie punten achterstand op koploper Internazionale.

Reacties

Serie A

gerelateerd