Goed nieuws voor Ajax en PSV? 'Afrika Cup op losse schroeven'

15 december 2021, 11:41

Kunnen Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller in januari meedoen als PSV en Ajax tegenover elkaar staan? Momenteel staat de Afrika Cup gepland voor januari, maar de kans lijkt steeds groter dat er een streep door het toernooi gaat. Dat heeft alles met de wereldwijde uitbraak van de omicron-variant te maken.

RMC Sport meldt dat er door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) wordt gesproken over het doorgaan van het toernooi. Het toernooi zou aanvankelijk op 9 januari 2022 starten en op 6 februari eindigen, maar nu gaat er mogelijk een streep doorheen. Nadat meerdere bondscoaches zich al kritisch uitlieten over het toernooi, hebben inmiddels ook Engelse clubs laten weten dat ze geen voorstanders zijn om de Afrika Cup door te laten gaan.

Afrikaanse spelers die in Engeland actief zijn zouden na hun deelname aan het toernooi namelijk eerst in quarantaine moeten. Dat betekent dat de clubs hun spelers nog langer moeten missen. Dat kan een probleem zijn, aangezien het in het Verenigd Koninkrijk ook niet goed gaat met het aantal besmettingen. Mocht er een uitbraak in een team zijn, dan is het onhandig als er ook nog voetballers ontbreken door het toetnooi.

Mocht de Afrika Cup daadwerkelijk niet doorgaan, dan is dat geen slecht nieuws voor Ajax en PSV. De Eindhovenaren zouden anders Sangaré, een van de sterkhouders dit seizoen, moeten missen. Bij de Amsterdammers kunnen Haller, Andre Onan, Mohammed Kudus en Noussair Mazraoui opgeroepen worden, al is laatstgenoemde de afgelopen interlandperiodes niet opgeroepen voor Marokko.

Overigens zou het ook voor FC Twente en NEC goed nieuws zijn. Bij de Tukkers speelt Ramiz Zerrouki, die inmiddels een vaste plek heeft bij de selectie van Algerije. Bij de Nijmegenaren staat Souffian El Karouani onder contract. De vleugelverdediger werd al eens opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen