Xavi geeft Dest compliment en looft 'sensationele' Dani Alves

15 december 2021 – FC Barcelona oefende dinsdagavond tegen Boca Juniors om Diego Maradona te eren. Hoewel de Catalanen na strafschoppen verloren, hield Xavi een goed gevoel aan de wedstrijd over. Hij probeerde meerdere spelers op nieuwe posities. Dat pakte volgens hem niet verkeerd uit. Zo mocht rechtsback Sergiño Dest zich laten zien als linksvoor.

Xavi geeft Dest compliment en looft 'sensationele' Dani Alves

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het is een publiek geheim dat de trainer niet onder de indruk is van de oud-Ajacied als vleugelspeler, waardoor hij op de nominatie staat om te vertrekken. Maar nu kreeg hij de kans om zich te bewijzen als buitenspeler, aangezien de ploeg voorin weinig keuzes heeft. "Dest heeft het op die positie redelijk goed gedaan", wordt de trainer geciteerd door El Mundo Deportivo. "Ik heb er voor gekozen om meerdere spelers op een nieuwe positie neer te zetten. Zo mocht Alejandro Baldé zich ook laten zien als vleugelaanvaller en speelde Philippe Coutinho als valse spits. Al met al ben ik tevreden."

Barcelona verloor de strafschoppenserie wel, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd. Xavi haalde zijn schouders op over het resultaat. "Ondanks dat we na penalty's verloren, ben ik tevreden. Het was een goed test. Daar hecht ik meer waarde aan dan aan het resultaat", aldus de oefenmeester, die Dani Alves liet spelen als rechtsback. De vleugelverdediger kwam na de transferperiode en mag daarom nog niet spelen tijdens officiële wedstrijden. In dit oefenduel mocht hij zich wel negentig minuten laten gelden. Daardoor maakte hij zijn eerste minuten weer voor de club na 2032 dagen.

"Zijn rentree was goed voor het team. Ik denk dat iedereen heeft gezien dat hij nog altijd een sensationele speler voor ons kan zijn. Hij voegt karakter toe aan de ploeg. Hij voorziet het team van een zekere intensiteit, werklust en hij heeft ook nog eens een beslissende eindpass", besluit Xavi tevreden.

Reacties

LaLiga

gerelateerd