Angst wordt werkelijkheid: Agüero neemt in tranen afscheid

15 december 2021, 12:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel naar buiten gekomen: Sergio Agüero moet stoppen met voetballen. Dat heeft de Argentijnse aanvaller zelf bekendgemaakt op een persconferentie. De voetballer heeft hartproblemen en wil geen risico's meer nemen binnen de lijnen. 

"Dit is een ongelooflijk moeilijk moment voor mij, maar ik kan niet anders...  Tien dagen geleden heb ik besloten dat het zo niet verder kon. Het gaat om mijn gezondheid", vertelt de aanvaller emotioneel op een speciaal ingelaste persconferentie. Eind oktober werd Agüero tijdens de wedstrijd met Álaves duizelig en kreeg hij last van zijn borst. Hij werd direct naar de kant gehaald en in het ziekenhuis werd een hartritmestoornis vastgesteld. Die werd overigens al bij hem vastgesteld toen Agüero twaalf jaar oud was, maar vormde destijds geen belemmering.

Nu had hij er dus voor het eerst last van, waardoor hij een tijdje moest herstellen na behandelingen. In eerste instantie was het idee dat hij drie maanden aan de kant zou staan, waarna er een evaluatie ingepland stond. Nu is het dus officieel einde verhaal. De aanvaller is dankbaar voor de mooie momenten die hij meemaakte. "Ik ben iedereen enorm dankbaar bij de clubs waar ik heb gespeeld: Atlético Madrid, Manchester City en Barça. Ik heb er altijd van gedroomd om voetballer te worden, al vanaf mijn vijfde."

Agüero beleefde zijn grootste successen in de Premier League, waar hij een van de sterkhouders werd bij de grootmacht uit Manchester. Afgelopen zomer vertrok hij daar en ging hij aan de slag bij Barcelona. De droom van de Argentijn was om samen te spelen met Lionel Messi, met wie hij het zo goed kon vinden bij de nationale ploeg. Maar door de financiële problemen bij de club vertrok zijn landgenoot deze zomer naar Paris Saint-Germain. De carrière van de spits houdt zo op een wrange manier op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen